Door: NU.cw
26 oktober 2021

Tijdens een grootschalig onderzoek in de Pointe Blanche-gevangenis op Sint Maarten is op dertien oktober ontdekt dat er illegale voorwerpen werden verborgen in elektronische apparaten, verzegelde voedselpakketten, tussen muren, in stoelen, toiletten, matrassen en ventilatieopeningen. Zo meldt The Daily Herald.

Er werden voornamelijk telefoons, verdovende middelen, alcoholische dranken en wapens gevonden tijdens het onderzoek. Dit staat vermeldt in het persbericht van de minister van Justitie. Om de spullen te vinden werden er drones, handdetectieapparatuur en K9-units ingezet. De inval duurde in totaal zo'n achttien uur. Volgens gedetineerden zijn er tijdens de controle voorwerpen kapot gemaakt.

De cel controle is uitgevoerd door gevangenispersoneel in samenwerking met de politie KPSM, de Douane, de Kustwacht en Nederlandse mariniers. Volgens de wet mag de directeur toestemming geven voor huiszoeking in gevangenisverblijven. De spullen die tijdens een controle gevonden worden kunnen in beslag worden genomen voor de veiligheid van de medewerkers.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram