zaterdag 27 november 2021 13:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 oktober 2021

Reizigers met het Europese Digitale Corona Certificaat (DCC) hoeven vanaf 27 oktober geen PCR-test meer voor te leggen voor hun reis naar Curaçao. Er ontstond enige verwarring over de vereisten voor het reizen naar Curaçao na de persconferentie van afgelopen vrijdag. Het ministerie laat aan NU.cw weten vanmiddag een persbericht naar buiten te brengen over de nieuwe maatregelen voor Nederlandse toeristen.

Tot nu toe kon er niet afgereisd worden naar Curaçao met de Europese QR-code. Alle reizigers vanaf twaalf jaar moeten een negatieve PCR-test voorleggen die uiterlijk 48 uur voor vertrek is afgenomen of een antigeentest die 24 voor vertrek is afgenomen. Dit geldt ook voor gevaccineerden.

Vanaf 27 oktober worden reizigers met de DCC toegelaten op het eiland. Ook de de verplichte antigeentest drie dagen na aankomst zou van de baan zijn. Voor mensen die niet volledig gevaccineerd zijn blijven zowel de PCR-test als de antigeentest verplicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram