woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Forward Operating Location (FOL) van de Verenigde Staten organiseerde op vrijdag 22 oktober een tour voor studenten. Tijdens de tour kregen zij meer te weten over drugsbestrijding en de brandweer.

De studenten kregen een kijkje achter de schermen en kwamen meer te weten over de multinationale vliegtuigen die gebruikt worden bij drugsbestrijdingsoperaties die illegale verzendingen van drugs in de regio detecteren, controleren en volgen. “Studenten zagen het onderhoudsgereedschap en verschillende apparatuur, maar waren het meest enthousiast om te zien hoe vliegtuigen worden gewassen in het ‘vogelbad’”, aldus de organisatie.

De brandweer liet hun reactiesnelheid tijdens een zogenaamde ‘bunkerrace’ zien. Bij deze race lieten de brandweerlieden zien hoe snel ze zich omkleden, droegen ze zware materialen, sprongen in de wagen en zetten de sirene aan. De FOL heeft meer dan vijftig lokale medewerkers in dienst die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het organiseren van de tour en het betrekken van de studenten.

De Verenigde Staten is de bevolking en de regering van Curaçao dankbaar voor hun steun aan de samenwerking om wereldwijde drugshandel tegen te gaan. De organisatie staat open om scholen en organisaties te laten zien hoe FOL-operaties de stabiliteit en veiligheid op het Caribisch gebied verbeterd.