zondag 28 november 2021 07:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
26 oktober 2021

Port of Rotterdam en havenbeheerder Curacao Ports Authority (CPA) zijn nog in gesprek over de mogelijkheden voor een samenwerking op het gebied van havenontwikkeling. Dat meldt de Rotterdamse haven tegenover het Antilliaans Dagblad.

“Onze inzet is gericht op het zoeken naar een vorm van samenwerking op het gebied van havenontwikkeling die Curacao dient”, aldus de woordvoerder van chief executive officer van Port of Rotterdam, Allard Castelein. 

Eerder gingen er geruchten rond dat Port of Rotterdam de gesprekken zou hebben beëindigd. De woordvoerder benadrukt dat dit niet klopt. “Het Rotterdamse havenbedrijf zet geen streep door de voorgenomen plannen van deelneming.”

Toch blijkt er bij Curaçaose haven onrust te zijn ontstaan. Na het aantreden van de huidige regering liet voormaling minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) weten dat het niet de bedoeling is dat er CPA-aandelen worden verkocht. Volgens eerdere plannen zou Port of Rotterdam bij een samenwerking twintig procent van de aandelen verwerven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram