dinsdag 30 november 2021 19:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 oktober 2021

De directie van Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK) weerlegt het gerucht dat bij een gevangene vier vingers geamputeerd moesten worden door slecht medisch toezicht. De Venezolaanse gevangene raakte gewond bij zijn aanhouding.

Het gaat om de kapitein van het schip dat midden augustus is onderschept met 1.400 kilo cocaïne. Aan boord waren nog elf andere illegalen. De kapitein raakte gewond en werd naar het Curaçao Medical Center gebracht. Vervolgens kwam hij vast te zitten in het SDKK.

Verschillende media berichtten dat het zorgpersoneel in de gevangenis zo slecht was dat de wond van de kapitein heftig is gaan ontsteken en er vier vingers geamputeerd moesten worden. Dit is volgens de gevangenisdirectie niet waar.

Volgens de gevangenisdirectie heeft de gedetineerde aangegeven niet te begrijpen hoe de media dit kunnen berichten aangezien hij geen familie of kennissen op Curaçao heeft. De kapitein is beschoten en heeft vervolgens zijn vingers verloren tijdens medische behandeling in het ziekenhuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram