woensdag 1 december 2021 23:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
25 oktober 2021

De inhumane behandeling van Venezolaanse vluchtelingen en crisismigranten verandert nauwelijks. Dat meldt Human Rights Defense Curaçao (HRDC). “De nieuwe regering van Curaçao zet de aanpak van afgelopen jaren voort.” De volgende repatrieringsvlucht is aanstaande zaterdag 30 oktober.

In het recente rapport van Amnesty International (A.I.) wordt volgens HRDC dan ook terecht en waarheidsgetrouw gemeld dat er sinds hun eerste rapport van 2018, er in 2021 nog steeds verwerpelijke schendingen van fundamentele mensenrechten van Venezolaanse burgers plaatsvinden op Curaçao.

HRDC is al twee jaar bezig met het verbeteren van Venezolanen die noodgedwongen hun land moeten verlaten en ergens anders opnieuw moeten beginnen. Volgens de organisatie is het onbekend hoe de mensen uit Venezuela behandeld worden.
“Er wordt gezegd dat Curaçao te klein is voor vluchtelingen. De regering is alsnog verplicht om hen een minimum standaard van humanitaire en respectvolle bejegening te geven”:, vindt HRDC. Curaçao moet zich volgens de mensenrechtenorganisatie verantwoorden bij de Verenigde Naties, omdat het deel is van de internationale gemeenschap. “Staatssecretaris Ramond Knops legt de mensenkwesties op het bordje van de regering van Curaçao”, aldus HRDC.

“Wij hopen dat ons parlement spoedig van zich laat horen, want ondanks de serieuze aandacht van de lokale media voor het A.I rapport is er tot nu toe nog geen officiële reactie vernomen, noch van de overheid”, aldus de organisatie.
HRDC meld dat er snel en daadkrachtig binnen het Koninkrijk moet worden samengewerkt om tot een transparant en verantwoord beleid ter bescherming van vluchtelingen en crisismigranten te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram