dinsdag 30 mei 2023 19:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 oktober 2021

Door de economische crisis die door de coronapandemie is ontstaan kan de regering de galerijen van Cosecha in Oranjestad en San Nicolas niet meer subsidiëren. Zij moeten hun deuren sluiten. De cursussen gaan nog wel door.

De stichting Centro pa Reenforsa Artesania y Froma Talento (Craft) heeft door de slechte economische situatie door Covid-19 de deuren moeten sluiten. “Het bestuur van Craft zal er alles aan doen om de werkperiode van de medewerkers waardig af te sluiten”, aldus de organisatie tegen het Antilliaans Dagblad. Craft gaat de afgelopen periode evalueren en kijken hoe ze op een andere manier kunstenaars kunnen steunen.

De stichting heeft in 2015 Cosecha opgericht. Zij hebben zes jaar lang kunst gepromoot. Uit een onderzoek van Directie Cultuur bleek in 2015 dat kunstenaars een platform nodig hadden als concurrent tegen de geïmporteerde souvenirs.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram