dinsdag 30 november 2021 02:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 oktober 2021

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste wens uit te voeren voor terminale en bedlegerige patiënten. FADK is een inzamelingsactie gestart voor de aanschaf van een eigen ambulance.

“Mensen die in het ziekenhuis liggen of in een hospice die kunnen daar normaal gesproken niet meer weg. Er is geen adequaat bedrijf die hen kan vervoeren en hun wens kan laten uitkomen”, aldus bestuurslid Norman Jansen. “Daarom hebben wij op Curaçao de stichting opgericht.”

Om de wensen in vervulling te laten gaan is de stichting nu bezig met de aanschaf van een eigen ambulance. Vooralsnog wordt er gekeken naar een goede, gebruikte ambulance met de juiste technische mogelijkheden, aangezien een nieuwe ambulance al snel 100.000 euro kost. Bij een aankoop via Nederland komen daar nog de transportkosten en invoerrechten bij. Naast de inzamelingsactie die FADK is gestart voor de nieuwe ambulance, is de organisatie ook op zoek naar sponsoren.

De stichting hoopt in december van start te kunnen gaan met behulp van geleende of gehuurde ambulances. “Zodra we weten welke periode de ambulances beschikbaar zijn, zullen we de vraag uitzetten bij een hospice, bejaardentehuis of het ziekenhuis voor de laatste wens van patiënten.”

Bestuursleden Norman Jansen en Angelle Scharbaai in gesprek met NU.cw over het belang van Fundashon Ambulans Deseo Korsou.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram