maandag 29 november 2021 23:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 oktober 2021

Ruim 33.000 personen hebben zich aangemeld voor het digitale vaccinatiebewijs. De meerderheid heeft de QR-code inmiddels ontvangen. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas is tevreden over het gebruik van de QR-code en de controles hiervan, ondanks een inschattingsfout.

Volgens Pisas is er een inschattingsfout gemaakt bij de lancering van het digitale vaccinatiebewijs. “De tijd tussen de aanvraag en de ingang van de QR-code bij evenementen was te kort”, aldus de premier. Daarnaast ontvingen sommige mensen hun code niet, ondanks de juiste aanvraag. “Bij sommige gevallen werden er meer dan vijf aanvragen ingediend door te vaak op te knop te drukken, waardoor er problemen ontstonden.”

Verder is de premier erg tevreden over de controles die zijn uitgevoerd door Ronny Cornelis en Chayenne Gonzalez. De meeste horecagelegenheden houden zich aan de coronamaatregelen. 

“Het controleteam gaat nooit op pad met de intentie om restaurants en beachclubs te sluiten”, benadrukt Cornelis. Afgelopen week vond er tijdens een controle bij een basebalwedstrijd een incident plaats waarbij de minister werd gebeld door een toeschouwer dat het controleteam te kantine wilde sluiten. Volgens Cornelis was er in de keuken personeel zonder QR-code aanwezig. 

“We nemen nu kleine stappen om langzaam weer terug te kunnen naar de normale situatie”, aldus Pisas. Ook sportwedstrijden moeten weer in grotere getalen bijgewoond kunnen worden. Door onduidelijkheid rondom sportevenementen moest de persconferentie worden uitgesteld. De premier benadrukt dat alleen een vaccinatiebewijs niet voldoende is, aanwezigen moeten de QR-code kunnen aantonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram