dinsdag 30 november 2021 07:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
22 oktober 2021

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gaat onderzoek doen naar de tarieven van het Curaçao Medical Center (CMC). Dat bevestigt minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) tegenover het Antilliaans Dagblad.

De NZa zal worden bijgestaan door de Curaçaose zorgautoriteit. Het Curaçaose instituut bevat momenteel nog niet de expertise om maximumtarieven vast te stellen op basis van een periodiek kostenonderzoek. De NZa heeft de leiding tijdens het onderzoek.

Het Curaçao Medical Center (CMC) stopt vanaf één oktober met alle niet noodzakelijke medische behandelingen voor SVB-patiënten. Dit komt omdat er geen budget meer is. Het geld wat de SVB beschikbaar heeft, dekt niet alle kosten. Het CMC komt een bedrag van ruim vijftig miljoen gulden komt tekort.

Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) meldde donderdag op Facebook dat het CMC de gevraagde informatie over de financieringsaanvraag voor de electieve zorg heeft verstuurd. De conclusies van het onderzoek door de NZa zullen niet vrijblijvend zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram