vrijdag 2 juni 2023 20:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 oktober 2021

De stop van de electieve zorg per een oktober door het Curaçao Medical Center (CMC) is volgens de Inspectie voor de Volksgezondheid niet gerechtvaardigd. Dat heeft inspecteur-generaal Sirving Keli per brief aan de ziekenhuisleiding van het CMC medegedeeld. Het CMC wacht op feedback van de desbetreffende instanties over het zorgbudget en wil vooralsnog geen reactie geven op de brief, bevestigt CMC-directeur Gilbert Martina tegenover NU.cw.

Het geld wat de SVB beschikbaar heeft gesteld voor 2021 dekt niet alle kosten van het ziekenhuis. Het CMC komt een bedrag van ruim vijftig miljoen gulden tekort. Hierdoor heeft het ziekenhuis besloten om de niet noodzakelijke behandelingen van SVB-patiënten stop te zetten tot en met december.

Volgens de inspectie is er door de stopzetting van de electieve zorg een situatie ontstaan die niet toelaatbaar is. Het CMC moet uiterlijk maandag de electieve zorg voor SVB-patiënten hervatten. Martina laat in gesprek met NU.cw weten te hopen vandaag nog met een reactie op de brief te komen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram