zondag 3 juli 2022 23:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 oktober 2021

Het aantal banen van werknemers in loondienst in Caribisch Nederland is in 2020 met bijna twee procent gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Op Sint Eustatius en Saba bleef het aantal banen vrijwel gelijk. Op Bonaire daalde het aantal werknemersbanen met 240. De afname volgt op een periode van een aanhoudende groei. In de periode van 2011 tot en met 2019 groeide het aantal banen op de BES-eilanden gemiddeld met vijf procent per jaar. Van 2019 op 2020 daalde het aantal werkplekken met 1,7 procent bij een bevolkingstoename van 3,3 procent.

In de horeca vielen de meeste banen weg op Bonaire. Ook in de bouw, vervoer, recreatie en de communicatie-sector daalde het aantal banen. Vooral de werkplekken van jongeren verdwenen. De afname was het grootst bij banen die bezet werden door 15- tot 25-jarigen.

Het gemiddelde loon per werknemersbaan steeg daarentegen op Bonaire en Saba. In 2020 stegen de lonen met zo’n twee tot drie procent. Op Sint Eustatius daalde de lonen met ruim zes procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram