maandag 29 november 2021 18:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 oktober 2021

De luchthavens van Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Curaçao en de BES-eilanden en Dutch Caribbean Cooperation of Airports (DCCA) willen het eilandverkeer anders regelen.

Joost Meijs, CEO van Aruba Airport Authority zegt tegen Luchtvaartnieuws.nl dat de vluchten tussen de eilanden onderling van groot belang zijn. Door het gebrek aan aanbieders schieten de prijzen omhoog. De prijs voor een retourtje van Aruba naar Curaçao kost snel 300 à 400 dollar.

“Wat voorop moet staan is niet het maximaliseren van de ticketprijs, maar de bereikbaarheid van de eilanden, collectiviteit en de betaalbaarheid moeten centraal staan”, aldus Meijs. Kleine vliegtuigen die dienen als ‘vliegende buurtbusjes’ kunnen volgens Meijs deze rol vervullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram