zondag 28 november 2021 14:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
20 oktober 2021

De universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) geeft binnenkort een vervolg aan de in 2018 gestarte conferentie ‘Education with Technology’.

Een gastspreker gaf tijdens de eerste conferentie aan dat er kans is dat onderwijzers in 2025 zonder baan komen te zitten op Curaçao. Dit komt volgens de spreker omdat het eiland geen rekening houdt met de technologische ontwikkelingen binnen het onderwijs.

“Tijdens de coronapandemie zaten leerkrachtent thuis. Zij moesten online studenten en leerlingen bereiken”, aldus de universiteit. “Dat had voor- en nadelen. Het was soms even zoeken hoe bepaalde dingen anders aanpakt moesten worden”, zegt de universiteit.

Dit jaar heeft de Education with Technology Conference 2021 de titel ‘Delivering Education Beyond The pandemic’. De organisatie zegt gedurende de tweede lockdown inzicht te hebben gekregen welke technologie op een verantwoorde en veilige manier toegepast kon worden. “De overgang van online werkvormen is niet altijd even makkelijk. Hieraan heeft de organisatie aandacht geschonken in een miniconferentie in maart”, aldus UoC.

“Wat hebben wij tot nu toe geleerd, wat zijn de goede ideeën geweest, wat waren de mindere ideeën? Hoe gaan wij nu verder? Deze ervaringen, lessons learned en best practices, de do’s and the don’ts moeten wij met elkaar delen”, aldus UoC. Op 28 en 29 oktober wordt dit gedeeld bij de Education with Technology Conference van UoC.

One comment on “In 2018 gestarte conferentie ‘Education with Technology’ krijgt vervolg”

  1. Kom op Curacao, voor onderwijswereld is dit wel heel erg laat… in 2018 gestart en nu een vervolg….

    Misschien waren de bovenwinden destijds niet zo gek in 2015 en 2016 met geintegreerd ICT onderwijs waarbij schoolbesturen vanuit de benedenwinden naar SXM kwamen….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram