woensdag 5 oktober 2022 00:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 oktober 2021

Op Bonaire heeft de organisatie Sushi of Dushi Kliko Challenge heeft op 23 oktobereen wedstrijd georganiseerd. De organisatie is op zoek naar jongeren tussen de twaalf en achttien die gezamenlijk met de leerlingen van Scholengemeenschap Bonaire kliko’s willen beschilderen. De mooist beschilderde kliko’s ontvangen een prijs.

De wedstrijd wordt georganiseerd om jong en oud bewust te maken om zorgvuldig met de natuur om te gaan. De natuur is de rijkdom en de belangrijkste motor van de economie van Bonaire. Bij de wedstrijd helpen lokale kunstenaars de kinderen en begeleiden ze in de wedstrijd. Ook wordt er les gegeven van Stinapa. Deze les gaat over natuur en het scheiden van afval.

Bij de organisatie staat natuur en duurzaamheid centraal. Het initiatief komt van het Wereld Natuur Fonds (WNF), het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en Selibon in samenwerking met Tourism Corporation Bonaire (TCB), Stichting Nationaal Park (Stinapa) en Fundashon Plataforma Kultural.

Op vijf november wordt de winnaar bekend gemaakt. Via social media kan er gestemd worden.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram