donderdag 18 augustus 2022 03:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 oktober 2021

Steeds meer burgers weigeren mee te werken aan het bron- en contactonderzoek. Ook komt het vaker voor dat de medewerkers van Publieke Gezondheid worden beledigd of respectloos worden behandeld. Het onderzoek is belangrijk om zicht te hebben op de verspreiding van het coronavirus.

Bij het bron-en contactonderzoek wordt er met de besmette persoon gekeken waar hij of zij het coronavirus heeft opgelopen en welke personen hij of zij de afgelopen dagen gezien heeft. Deze personen worden benaderd en er wordt gekeken of zij klachten hebben. Vervolgens krijgt de persoon het advies om in quarantaine te gaan of om een coronatest te doen.

Het is belangrijk om mensen in te lichten als ze met een besmet persoon in contact zijn geweest. Dit voorkomt verdere verspreiding. Met de informatie gaat de afdeling Publieke Gezondheid zorgvuldig om. De gegevens worden niet met anderen gedeeld, tenzij er toestemming is gegeven door de persoon zelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram