zondag 28 november 2021 13:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 oktober 2021

Zestien Amerikaanse staatsburgers en een Canadese staatsburger zijn ontvoerd terwijl ze onderweg waren van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince naar het vliegveld. Dat meldt zendingsgroep Christian Aid Ministries in een verklaring.

De groep was op bezoek geweest bij een weeshuis zo’n vijftien kilometer buiten de hoofdstad. Onder hen waren ook vijf kinderen. Op de terugweg passeerde de groep een wegversperring waar ze werden tegengehouden en meegenomen door een bende.

Er is een piek te zien in het aantal ontvoeringen in Haïti. Volgens een rapport van het Haïtiaanse non-profitcentrum voor analyse en onderzoek naar mensenrechten, vonden er in de eerste negen maanden van 2021 ruim 600 ontvoeringen plaats op het eiland, waarvan 29 buitenlanders.

NOS-correspondent Dick Drayer in gesprek met Mieke van der Weij over de ontvoeringen op Haïti.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram