zondag 3 juli 2022 22:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 oktober 2021

Stichting Nationaal en Antropologisch Memoriebeheer (NAAM) brengt op één november een nieuwe documentaire uit over de gebeurtenissen op dertig mei 1969. Op die dag vond de staking van Shell-medewerkers plaats die gepaard ging met brandstichting en vernielingen in Punda.

De documentaire genaamd ‘HUMA, Trint’i Mei Lantamentu Anunsiá’ bestaat uit elf afleveringen en is een vervolg op het project ’50 jaar di 30 mei’. Regisseur German Gruber Jr. wil met de serie nieuwe perspectieven werpen op de gebeurtenissen van die dag.

In de documentaire komen getuigen van toen en mensen van nu aan het woord in een zoektocht naar het verhaal achter de opstand. Volgens Gruber geeft de film nieuwe perspectieven over wat er daadwerkelijk gebeurde die dag en waarom. “De kijker moet zelf conclusies trekken.”

Op één november wordt de eerste aflevering gepubliceerd via sociale media.

NOS-correspondent Dick Drayer in gesprek met Jair Josephina, NAAM-directeur Dimitri Cloose filmmaker German Gruber Jr.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram