woensdag 1 december 2021 01:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2021

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen gulden. Advocaten van de verzekeringsmaatschappij pleitten donderdag dat de schade zelfs nog hoger zou zijn uitgevallen.

De verzekeringsmaatschappij Ennia eist een schadevergoeding van 1,1 miljard gulden in de aansprakelijkheidsprocedure tegen Hushang Ansary en andere ex-bestuurders die rond 2018 de leiding hadden. De procedure is al in oktober 2019 met een verzoekschrift gestart. Pas bijna een jaar later, eind september 2020, is door Ansary in die procedure gereageerd, aldus het Antilliaans Dagblad.

Ennia wordt bijgestaan door de CBCS tijdens de zitting die donderdag is begonnen. De schulden die Ansary en zijn partners het bedrijf zouden hebben aangedaan liggen ruim boven de 700 miljoen gulden. Dat blijkt uit verschillende punten die de advocaten van de maatschappij naar voren brachten tijdens de zitting.

De 94-jarige Ansary was zelf ook bij de zitting aanwezig maar heeft het gisteren niks gezegd. Ook Ralph Palm en Abdallah Andraous waren (digitaal) aanwezig. Nina Ansary, dochter van hushang Ansary, was gisteren niet aanwezig maar zal vermoedelijk vandaag de zitting digitaal bijwonen.

Ennia eist ruim een miljard gulden van haar eigenaar. De advocaten van Ansary mogen vandaag het woord doen in de rechtbank om de daden van Ansary en de ex-bestuurders te rechtvaardigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram