dinsdag 30 november 2021 09:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2021

Refineria di Kòrsou (RdK) kan de salarissen die de ex-werknemers van Isla/PdVSA nog tegoed hebben van hun voormalige werkgever niet betalen. Dat zegt RdK-directeur Marcelino de Lannoy in het Antilliaans Dagblad.

De oud-werknemers waren tot eind december 2019 in dienst van het lokale dochterbedrijf van Petróleos de Venezuela. Bij hun ontslag kregen de werknemers een regeling aangeboden, waarvan de laatste twee tranches nog niet zijn uitgekeerd.

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) liet eerder weten dat de regering ervoor zal zorgen dat de voormalige werknemers van Isla/PdVSA het resterende vierde en vijfde deel van de ontslagregeling van hun oud-werkgever uitbetaald krijgen.

Volgens de RdK-directeur is het niet in het belang van de raffinaderij om schulden van derden te betalen. Lannoy is door de regering gevraagd te onderzoeken in hoeverre RdK de openstaande schulden kan betalen, maar heeft al aangegeven dat een aflossing in ieder geval niet direct kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram