dinsdag 30 november 2021 18:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2021

Het ontwikkelen van de website en de aankomende Curaçao Health App heeft 521.000 gulden gekost. De overheid heeft er bewust voor gekozen om een eigen applicatie te ontwikkelen, zodat deze later ook voor andere doeleinden kan worden ingezet. Dat meldt secretaris-generaal van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharlon Melfor, na vragen van NU.cw tijdens de persconferentie.

“Voor de app is 355.000 gulden uitgetrokken waarvan 240.000 gulden is betaald aan technici. Voor de mensen die het komende half jaar de aanvragen zullen beoordelen en de helpdesk zullen beheren is nog eens 115.000 gulden beschikbaar gesteld”, verklaart Melfor. “De jaarlijkse kosten zullen 166.000 gulden bedragen omdat de app nu is ontwikkeld voor Covid-19 maar in de toekomst ook voor andere zaken gebruikt kan worden.”

De Curaçao Health App en de website kunnen dus later nog worden ingezet door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur. Iedereen die zich registreert krijgt een unieke QR-code. De code kan niet door anderen worden gebruikt omdat deze altijd met een identiteitsbewijs van de persoon in kwestie moet worden geïdentificeerd.

Er is volgens Melfor veel aandacht besteed aan de veiligheid en privacy. “De gegevens komen terecht in een database die goed is beveiligd. Dat is ook een extra kostenpost geweest”, aldus de secretaris-generaal.

De investering is volgens Melfor niet afkomstig is uit de liquiditeitssteun van Nederland en andere budgetten die voor bestrijding van het coronavirus beschikbaar zijn gesteld. De website en de app zijn wel in goed overleg met Nederland ontwikkeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram