zondag 3 juli 2022 22:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 oktober 2021

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops sprak woensdag de Tweede Kamer toe bij mogelijk zijn laatste begrotingsbehandeling Koninkrijksrelaties. Knops benadrukte tijdens het debat onder andere het grote armoedeprobleem op de Caribische eilanden.

Knops vertelde over zijn ervaringen op de eilanden de afgelopen periode. “Ik heb van dichtbij kunnen zien hoe mensen op leeftijd hun hele leven hebben gewerkt en zich nu iedere dag afvragen: kom ik de dag wel door? Heb ik voldoende eten?”

Ook de hoeveelheid mensen die gebruik hebben gemaakt van de voedselpakketten heeft veel indruk gemaakt op Knops. “Dat zijn indrukken die je niet snel vergeet. Ik vind dat wij als politici hier, maar ook aan de andere kant van de oceaan, de dure plicht hebben alles te doen wat in ons vermogen ligt om deze armoede te bestrijden”, aldus de staatssecretaris.

Knops benadrukte het belang van een goede samenwerking. “Werk samen, ‘huntu’ en respecteer elkaar, maar ga stap voor stap door om ongelijkheid en het onrecht te bestrijden en de zo bevochten autonomie echt inhoud te geven. Serve the people.”

Nadat de moties waren ingediend bedankte de staatssecretaris iedereen die dag in, dat uit bezig zijn met het leven en welzijn van de mensen in de Caribische delen van het Koninkrijk. “Het was me een waar genoegen, dank u wel”, sloot Knops af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram