maandag 29 november 2021 18:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2021

De supermarkten vereniging op Curaçao (Suveco) waarschuwt voor een prijsstijging van levensmiddelen. Dit komt door de internationale ontwikkelingen, zoals schaarste bij grondstoffen en een tekort aan vrachtschepen. Hiervan is het gevolg dat de prijzen van de vracht worden verhoogd.

"De stijging van de prijzen zat eraan te komen", aldus woordvoerder van Suveco Achim Henriquez tegenover Antilliaans Dagblad. Hij adviseert dat consumenten hun koopgedrag moeten veranderen, anders voelen zullen zij dit in hun portemonnee gaan voelen.

De prijzen van de vrachtkosten zijn afgelopen maanden verdrievoudigd. Een container van Shanghai naar Rotterdam vervoeren kost op dit moment 13.787 dollar. Dit is een zevenvoudige van de prijzen die een jaar geleden waren gerekend, aldus de Britse zeevaartconsult Drewry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram