dinsdag 30 november 2021 21:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
15 oktober 2021

Aruba staat in de lijst van Airbnb met top twaalf populairste bestemmingen in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. De organisatie maakte aan de hand van een analyse de top twaalf vakantiebestemmingen voor Amerikaanse toeristen bekend.

Airbnb is een Amerikaans bedrijf dat een ‘online marktplaats’ aanbiedt voor accomodatie, voornamelijk voor vakantieverhuur. Met de opkomst van de verhuur via Airbnb ontstonden in eerste instantie problemen met de regel- en wetgeving op op Aruba. In 2016 werd besloten dat iedereen die een verblijfplaats aanbiedt aan toeristen hiervoor een vergunning moet hebben.

Uit de analyse van Airbnb blijkt dat de Caribische eilanden en Latijns-Amerika erg in trek zijn bij Amerikaanse toeristen. Gemiddeld betalen Amerikaanse toeristen zo’n 150 dollar per nacht voor een verblijf in de regio.

San Juan in Puerto Rico staat op één in de top twaalf, gevolgd door Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek. Op de derde plek staat Tulum in Mexico. Aruba staat op nummer elf, gevolgd door Cartagena de Indias in Colombia.

Volgens Stephanie Ruiz, directeur communicatie voor Latijns-Amerika bij Airbnb, zijn Amerikaanse toeristen niet alleen op zoek naar bestemmingen die culturele attracties en tropische stranden bieden. “Veel reizigers uit de Caribische en Latijnse gemeenschap willen opnieuw contact maken met hun roots en hun geboorteland bezoeken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram