maandag 29 november 2021 17:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 oktober 2021

Verzekeringen verhogen de premies voor autoverzekeringen door het stijgende aantal autodiefstallen. Zo schrijft Antilliaans Dagblad. De import van beschadigde auto’s uit de Verenigde Staten zou een grote rol spelen bij het toenemende aantal diefstallen.

In een onderzoek uitgevoerd door de Raad voor de Handhaving (RvR) blijkt dat autodiefstal een groot maatschappelijk probleem is en dat Justitie, de bevolking en de media behoefte hebben aan een juiste aanpak van de criminaliteit.

De dieven strippen de auto’s om onderdelen te verkopen of hergebruiken. De vraag naar onderdelen is groot, omdat er veel beschadigde auto’s uit de VS worden geïmporteerd. Van de gestolen auto’s wordt vervolgens het Voertuig Identificatienummer, Chassisnummer en Motornummer afgezaagd. 

 “Het stelen en strippen van auto’s door criminele organisaties gaat ten koste van slachtoffers en verzekeringsmaatschappijen die veel schade lijden. Hierdoor verhogen de verzekeringen de premies, wat uiteindelijk de hele gemeenschap nadeel toebrengt”, aldus de Rvr.                                                                                       

Volgens het onderzoek beschikt Justitie echter niet over de middelen voor een structurele aanpak. Er zou geen zicht zijn op garages waar gestolen auto’s worden ontmanteld en ook niet op criminele samenwerkingsverbanden en organisaties rond autodiefstal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram