zaterdag 27 november 2021 11:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 oktober 2021

Alleen gevaccineerden krijgen per 19 oktober toegang tot activiteiten met een hoog risico zoals feesten en sportevenementen. Vanaf dinsdag geldt de QR-code van de Curaçao Health App website als toegangsbewijs.

Bezoekers van twaalf jaar of ouder mogen alleen met een geldige QR-code naar binnen bij evenementen met een hoog risico. Bij activiteiten met een laag risico mogen slechts honderd mensen bij elkaar komen en is het vaccinatiebewijs niet verplicht.

Bezoekers van restaurants en activiteiten hoeven niet meer geregistreerd te worden vanaf 19 oktober. Pisas benadrukt dat vaccinatie wettelijk niet verplicht is.

"Inspecties en politie gaan extra streng controleren. Er wordt nog overlegd over maximumboetes voor overtredingen", aldus de premier.

Melfor zegt dat er gewerkt wordt aan de veiligheid van de app. Er wordt veel tijd in veiligheid gestoken om privacy van mensen te garanderen. Bezoekers en personeel van activiteiten zullen in de toekomst hun QR code moeten laten zien, zegt ook Lesley Fer.

De aanvraag voor de QR-code kan momenteel via de website worden aangevraagd. Volgens de afdeling Communicatie van de overheid zou de app snel klaar moeten zijn, maar is er geen precieze tijdsindicatie. "De voortgang van de app is afhankelijk van de technologie", aldus de afdeling. De corona app zal op zowel android als ios te gebruiken zijn.

Het digitale bewijs kan aangevraagd worden via www.curacaohealthapp.com. Voor mensen die geen smartphone hebben is de QR-code ook te printen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram