donderdag 2 december 2021 11:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
14 oktober 2021

De QR-code uit de Europese corona app is ook geldig als toegangsbewijs op Curaçao. Dat bevestigt Secretaris-generaal van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharlon Melfor, na vragen van NU.cw tijdens de persconferentie.

Volgens Melfor is er een zogenaamde 'verifier app' nodig om de QR-code te checken. De QR-code van de Europese corona app kan ook met deze verifier app gescand worden. "De Curaçao Health App is gekoppeld aan de app van de Europese Unie, dus niet alleen reizigers uit Nederland maar uit heel Europa kunnen van hun QR-code gebruik maken", aldus de Secretaris-generaal.

Alleen gevaccineerden krijgen per 19 oktober toegang tot activiteiten met een hoog risico zoals feesten en sportevenementen. Vanaf dinsdag geldt de QR-code van de Curaçao Health App website als toegangsbewijs op het eiland.

Bezoekers van twaalf jaar of ouder mogen alleen met een geldige QR-code naar binnen bij evenementen met een hoog risico. Bij activiteiten met een laag risico mogen slechts honderd mensen bij elkaar komen en is het vaccinatiebewijs niet verplicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram