woensdag 13 oktober 2021 16:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
13 oktober 2021

De gehele waterleiding in Kaya Adrianus Kooyman wordt door Aqualectra vervangen. De technici van het nutsbedrijf zijn al een week bezig. De straat is over de gehele lengte uitgegraven. De leidingen waren al langer aan vervanging toe.

De omliggende straten staan volgend jaar op de planning, aldus de directeur van Aqualectra Darick Jonis. Vanaf Dr. Maalweg, Kaminda Elektrishen en Carcasbaaiweg tot aan de Dividiweg is er naar de leidingen gekeken. De leiding in de Kaya Kooyman werd als urgent aangemerkt. Deze leiding was er door ouderdom slecht aan toe.

Volgens Jonis kost de vervanging ruim 100.000 gulden gekost.Vooraf is een analyse van deze straat en omliggende straten gedaan. Bewoners van de Kaya Kooyman laten aan de Amigoe weten dat het water tijdens de werkzaamheden niet werd afgesloten en de overlast beperkt was.

“Afgelopen jaren is reeds driehonderd á vierhonderd kilometer aan waterleidingen vervangen”, aldus Jonis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram