woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Rond de tweeduizend mensen hebben zich gisteren aangemeld om een QR-code voor de Corona app te ontvangen. Sinds gisteren is het mogelijk om de aanvraag voor de QR-code te doen. Met de code kan er onder andere gereisd worden naar Nederland en Europa.

De QR-code is een digitaal bewijs dat iemand gevaccineerd is. Voorheen was het voor inwoners van Curaçao alleen mogelijk om bij de GDD in Utrecht een QR-code aan te vragen. Dit kon wel meer dan twee weken duren. De QR-code voor de Curaçao Health App is ontwikkeld door het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).

De aanvraag voor de QR-code kan momenteel via de website worden aangevraagd. Volgens de afdeling Communicatie van de overheid zou de app snel klaar moeten zijn, maar is er geen precieze tijdsindicatie. “De voortgang van de app is afhankelijk van de technologie”, aldus de afdeling. De corona app zal op zowel Android als iOS te gebruiken zijn.

Tot het zover is kun je vanaf de website de unieke QR-code, de zogenoemde Digital Covid Certificate, downloaden. Van de 2.080 aanmeldingen zijn er 1.625 goedgekeurd, aldus het ministerie van GMN in het Antilliaans Dagblad.

Het digitale bewijs kan aangevraagd worden via www.curacaohealthapp.com. Voor mensen die geen smartphone hebben is de QR-code ook te printen.