woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Arubaanse reizigers kunnen van en naar Nederland en Brazilië reizen zonder PCR-test aan te tonen. Dit komt omdat deze landen niet meer aangemerkt zijn als hoog risico op Corona.

Het Crisisteam laat weten dat sinds acht oktober de status voor Nederland en Brazilië zijn aangepast. Voor volledig gevaccineerde Arubanen is dit positief. Zij hoeven geen PCR-test meer te doen om Aruba binnen te komen. Een vaccinatiebewijs aantonen is wel verplicht. De regeling is geldig als er tussen de laatste inenting en de reisdatum minimaal veertien dagen zit.

Reizigers van Nederland en Brazilië hoeven geen PCR-test te doen om Aruba binnen te komen. Zij moeten hun coronacertificaat uploaden in PDF, als ze online zich aanmelden voor de ED-card. De regeling geldt alleen voor de landen Nederland en Brazilië. Wanneer een Arubaanse reiziger vanuit bijvoorbeeld Curaçao komt, moet er wel een PCR-test afgenomen worden.