vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De hindervergunning voor kippenfarm J&M Egg’s Farm Moderna is onlangs per direct ingetrokken door minister Dorothy Pieterz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad.

De intrekking gebeurt op een verzoek van het bedrijf zelf, tot verbazing van de bewoners van Sunset Heights. De wijk heeft al jaren last van de stank afkomstig van de kippenfarm. In juni oordeelde de rechter nog dat J&M Egg’s verplicht was de overlast te beperken.

Het pluimveebedrijf moest voor zeven oktober aan bepaalde voorwaarden voldoen of anders een dwangsom betalen. Een aantal dagen voor de deadline werd de hindervergunning ingetrokken.

Volgens Pietersz-Janga streeft het ministerie in samenwerking met de kippenfarm naar ‘een duurzame oplossing in het belang van de  hele gemeenschap van Curaçao’. “Binnen zes tot negen maanden zal het ministerie een nieuwe hindervergunning formuleren, bedoeld voor de gehele pluimveesector van Curaçao”, aldus de minister tegenover het Antilliaans Dagblad.