zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Paul Croes, oud-minister van Sociale Zaken en Arbeid (AVP) hoort vandaag of hij per direct de gevangenis in moet. De rechters van het Hof zullen vandaag uitspraak doen in de Ibis-zaak in hoger beroep.

In februari 2019 is Croes veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De voormalige AVP-minister heeft onder andere deelgenomen aan een criminele organisatie, ambtelijke omkoping, witwassen en ambtsmisbruik. Per jaar liet Croes zich drie keer door anderen betalen of belonen voor hulp bij het verkrijgen van werkvergunningen.

 “Corruptie is onaanvaardbaar en strafbaar, en omkoping is niet normaal, ook niet in een kleinschalige gemeenschap als Aruba”, aldus de rechter. De rechter had al eerder besloten dat Croes negen jaar geen politieke functie meer mag bekleden.

Croes had al eerder aangeven dat hij het met de rechters niet eens is. “Wat ik heb gedaan dat doen alle politici tijdens verkiezingstijd op Aruba”, aldus Croes.