donderdag 18 augustus 2022 19:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 oktober 2021

In het Rif stadion vond afgelopen vrijdag de afscheidsceremonie van softbalpionier Claudomiro Clovis Lodewijks plaats. Hier kwamen veel mensen op af.

Bij de afscheidsceremonie waren er verschillende bewindslieden aanwezig, zoals minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas. De oud softbalpionier heeft voor een grote groei gezorgd van softbal in het Caribisch gebied en de hele wereld. Daarnaast was hij bekend als vicevoorzitter van de International Softball Federation (ISF). Hij was vicevoorzitter tot zijn pensioen.

Lodewijks was jarenlang penningmeester en voorzitter van de Conocacas, de Centraal Amerika en Caribische Softbalbond en was hij voorzitter van de Pan American Softball Federation (Comnpasa). Dit deed hij allemaal voordat hij bij de ISF ging.

Daarnaast was hij medeoprichter van de nationale sportbond op Curaçao, de secretaris-generaal van het Olympisch Comité van de toenmalige Nederlandse Antillen en was hij voorzitter van de Softbalbond van de Nederlandse Antillen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram