maandag 11 oktober 2021 12:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 oktober 2021

Vanaf vandaag 11.00 uur kan een digitaal bewijs van vaccinatie worden aangevraagd voor de corona app. Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas maakte vrijdag tijdens een persconferentie bekend dat de regering binnenkort de Curaçao Health App zal gaan introduceren.

Mensen die een digitaal bewijs van vaccinatie kunnen tonen krijgen een QR-code. Voorlopig komen alleen volledig gevaccineerden daarvoor in aanmerking. De QR-code zal ook gebruikt worden om passagiers die vanuit Europa naar Curaçao reizen te controleren.

De aanvraag voor de QR-code kan momenteel via de website worden aangevraagd. Volgens de afdeling Communicatie van de overheid zou de app snel klaar moeten zijn, maar is er geen precieze tijdsindicatie. "De voortgang van de app is afhankelijk van de technologie", aldus de afdeling. De corona app zal op zowel android als ios te gebruiken zijn.

Het digitale bewijs kan aangevraagd worden via www.curacaohealthapp.com. Voor mensen die geen smartphone hebben is de QR-code ook te printen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram