maandag 11 oktober 2021 00:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 oktober 2021

Aruba werkt aan een herstel van het toerisme. Afgelopen september ontving het eiland 60.293 bezoekers. Ten opzichte van 2019 staat dit gelijk aan een herstel van 82 procent.

In een persconferentie bracht toerisme-minister Dangui Oduber (MEP) het goede nieuws naar buiten. Aruba beschouwt 2019 als een recordjaar voor toerisme. Dat er in de nasleep van de coronapandemie een herstel is van 82 procent is volgens de minister erg positief.

De bewindsman merkt op dat het aantal bezoekers van afgelopen september lager zijn geweest dan de prognoses. Dit komt door de opkomst van de deltavariant van het coronavirus. In augustus had de hele wereld te kampen met de deltavariant. Dit had een negatief effect op het aantal toeristen dat naar het eiland kwam.

Het toerisme dat afkomstig is vanuit Nederland is toegenomen met 28 procent. Vanuit Colombia kwamen er ook meer toeristen. Hier was een toename van tien procent. De Amerikaanse markt is de belangrijkste markt voor Aruba. Deze markt is al met meer dan honderd procent hersteld. De verwachtingen zijn dat in december het eiland meer dan honderd procent hersteld is vergeleken met december 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram