woensdag 26 januari 2022 12:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 oktober 2021

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is begonnen met de voorbereidingen voor de begeleiding van studenten uit het Caribisch Gebied. Er is een openbare aanbesteding gestart om een organisatie te selecteren voor de opvang en begeleiding van studenten die hun opleiding in Nederland voortzetten.

Sinds 2020 zorgt het ministerie van OCW ervoor dat studenten uit Bonaire, Sint Eustatius en Saba bij aankomst worden opgevangen en gedurende hun eerste studiejaar worden begeleid. De overeenkomst met de huidige begeleidende organisatie loopt af na het schooljaar van 2021-2022. “De tijdige voorbereiding en de begeleiding zijn belangrijke factoren in het vergroten van het studiesucces van studenten uit Caribisch Nederland”, aldus het ministerie.

Studenten van het studiejaar 2022-2023 in Nederland zullen een pakket aangeboden krijgen waarbij ze een keuze kunnen maken uit verschillende diensten. Het gaat onder andere om begeleiding bij het regelen van de vlucht, verzekeringen, formaliteiten en huisvesting.

Voor de volgende lichting studenten krijgen alle organisaties die interesse hebben in het begeleiden van de studenten de kans om een offerte voor te leggen aan het ministerie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram