zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Vanaf 18 oktober wordt er begonnen met het zetten van de derde coronavaccinatie. De prik zal beschikbaar zijn voor een beperkte groep.

Mensen met onder andere een orgaan-, beenmerg- of stamceltransplantatie of patiënten die behandeld worden voor een tumor komen in aanmerking voor de derde vaccinatie. Ook nierpatiënten vallen binnen de specifieke groep.

Vanaf maandag kunnen ook mensen die twee maanden of langer op Curaçao verblijven zich laten vaccineren tegen het coronavirus. “Uit de praktijk blijkt dat deze mensen zich ook mengen met de lokale bevolking en dus een risico vormen”, zo stelt epidemioloog Iralice Jansen.

Volgens Jansen gaat het niet over een boostervaccin. ” Bij een boostervaccin gaat het om verlaging van de weerstand tegen het virus, dat is niet het geval.” Volgende week wordt er meer bekend gemaakt over de derde vaccinatie. De epidemioloog roept mensen op om geduld te hebben en niet direct naar hun arts te gaan.

 Jansen zegt niet te praten over een boostervaccin. Het gaat hier om het derde shot. Bij een boostervaccin gaat het om verlanging van de weerstand tegen het virus. Dat is niet het geval. Volgende week wordt meer bekend gemaakt over het derde shot. Ze roept mensen op geduld te hebben en niet direct naar hun arts te gaan.

Mensen moeten kunnen aantonen dat ze langer dan twee maanden op het eiland verblijven. Zij kunnen zich vervolgens melden bij de Sehos poli op woensdag en zaterdag.