donderdag 27 januari 2022 23:38
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
7 oktober 2021

De koninklijke Marechaussee op Bonaire heeft woensdag een 42-jarige vrouw aangehouden, op verdenking van valsheid in geschrifte en oplichting. De vrouw wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het uitgeven van tientallen valse coronatesten.

De testen zouden zijn uitgegeven aan mensen die zich lieten testen voor hun vlucht naar de Verenigde Staten. Toen de reizigers zaterdag de testuitslagen overhandigden om in te checken voor hun vlucht, ontstond twijfel over de echtheid van de papieren. Al snel bleek dat de instantie die de documenten zou hebben aangeleverd niet bekend was met de reizigers en hen nooit een testresultaat had opgestuurd.

De Marechaussee is een onderzoek gestart in samenwerking met het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) en de afdeling Publieke Gezondheid van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). Er is één verdachte aangehouden.

De vrouw was betrokken bij het afnemen van commerciële PCR- en antigeentesten op haar werk. Uit verder onderzoek moet blijken of zij haar positie heeft misbruikt om de testen te vervalsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram