donderdag 18 augustus 2022 19:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 oktober 2021

Leerkrachten voelen zich veiliger op school. Dit blijkt uit het rapport ‘De Staat van het Onderwijs 2020’ van de Inspectie Onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) schreef in 2019 nog dat er een noodkreet werd afgegeven over de veiligheid op scholen op Curaçao. Na deze noodkreet zijn beleid en wetgeving op het gebied van schoolveiligheid ontwikkeld.

Uit interviews met zes schoolbesturen en een enquête blijkt dat er een prettige sfeer op scholen heerst. Problemen met leerlingen is nog wel een knelpunt. Het knelpunt ligt bij de externe hulp die erbij komt kijken. Er is een tekort aan schoolmaatschappelijk werkers.

Ondanks de prettige sfeer blijven er incidenten plaatsvinden. Scholen reageren niet volgens een protocol op een incident. Door protocollen, regels en programma’s voor scholen op te stellen moet de veiligheid worden verbeterd. Daarnaast is communicatie ook erg belangrijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram