dinsdag 16 augustus 2022 03:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 oktober 2021

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft maandag het eerste exemplaar overhandigd gekregen van het jaarverslag van de Sociaal Economische Raad (SER). In het verslag wordt verantwoording afgelegd over de SER-activiteiten en resultaten in het coronajaar 2020. Ook wordt er stilgestaan bij de noodzaak van een snelle overgang van crisismanagement naar een duruzaam herstelbeleid.

De SER benadrukt dat onder andere de groeiende armoedekloof, de onzekerheid op de arbeidsmarkt, de tekorten in maatschappelijke sectoren en de dalende onderwijsprestaties verergerd zijn door de coronacrisis. "Deze aspecten zijn kenmerkend voor het kennelijk collectieve onvermogen en gebrek aan daadkracht en urgentie om structurele institutionele, juridische en administratieve barrières uit de weg te ruimen”, aldus de SER.

De raad verwacht dat ook de komende periode veel aanpassingsvermogen zal vergen. Er is volgens het verslag een veelzijdig en creatief sociaaleconomisch programma nodig om onze economie te versterken en mensen zekerheid te bieden.

Ook de gemaakte afspraken in het Landspakket spelen een grote rol in het traject. “Het is van groot belang dat de oorzaken worden aangepakt en dat er wordt geïnvesteerd in welzijnsverbetering”, concludeert de SER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram