dinsdag 16 augustus 2022 01:46
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 oktober 2021

De gemeente Amsterdam ontvangt binnenkort de nieuwe lichting studenten uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint-Eustatius. Het welkomstevenement vindt plaats op 21 oktober in de raadzaal van het stadshuis. Door Covid-19 kon het evenement vorig jaar niet doorgaan. De studenten van 2020 mogen daarom ook naar het lustrumevenement komen.

Sinds 2011 organiseert de gemeente Amsterdam een officieel feest. De gemeente hoopt zo de studenten een goede start te geven. Op 21 oktober komen de jongeren naar de raadzaal van het stadshuis. Hier is een informatiemarkt en kunnen de jongeren vragen stellen over wonen, studeren en het leven in Amsterdam.

De Arubaan Anton Erasmus (19) is één van die studenten die naar Amsterdam is gekomen. In een gesprek met de organisator Tanja Fraai geeft hij aan dat hij zin heeft in zijn nieuwe leven. “Ik houd van Amsterdam, omdat het lekker druk is. Bovendien houd ik van de grachten en de mensen die hier wonen”. Hij hoopt veel nieuwe mensen te leren kennen en wil graag een baantje naast zijn studie.

"Het evenement benadrukt de bijzondere band die de stad met het Caribisch deel van het Koninkrijk heeft", aldus de gemeente.

Beeld: WeConnect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram