donderdag 18 augustus 2022 19:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 oktober 2021

Curaçao staat bij de autoriteiten in Amerika niet goed bekend wat betreft mensenhandel. Op dit moment staat Curaçao op niveau 2 (Tier 2) op de 'watch list'. Dit komt omdat Curaçao een uitzonderingsstatus heeft gekregen na een gesprek met de Amerikaanse consul. Als dit gesprek niet had plaatsgevonden was Curaçao gemarkeerd als niveau 3.

Dit heeft ochtendkrant Extra begrepen uit een brief van premier en minister van Justitie Gilmar Pisas aan de voorzitter van de Staten, Charetti America-Fransisca. Pisas schreef de brief op basis van een rapport over mensensmokkel dat opgemaakt is door de Raad voor de Rechtshandhaving. Naast het rapport keek Pisas ook naar het jaarlijkse rapport over mensensmokkel van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens de minister is het betreurenswaardig dat Curaçao nu al drie jaar op de 'Tier-2-watch list' staat, al zou dit op basis van het systeem uit de rapportages 'Tier-3' moeten zijn. Met dank aan de gesprekken met de Amerikaanse consul en een uitzonderingsaanvraag heeft Curaçao op dit moment nog de status 'Tier-2'.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram