donderdag 18 augustus 2022 19:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 oktober 2021

De ontvangers van de Algemene Ouderdomsverzekering (AOV) hoeven per één november niet meer twee keer per jaar een Attestatie de Vita (AdV) in te leveren bij de instanties waarvan zij een AOV ontvangen. De enige voorwaarde is dat de persoon woonachtig moet zijn op Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Aruba, Curaçao of Sint Maarten.

Voortaan gebruiken de instanties die de AOV uitkeren de gegevens van het lokale bevolkingsregister. Voor gepensioneerde valt er een last weg. Het is belangrijk dat de gegevens kloppend in het systeem van het bevolkingskantoor van het eiland zijn geregistreerd. Adres en burgerlijke staat zijn het meest urgent.

Voor gepensioneerden die in Nederland wonen en een AOV ontvangen van een eiland, dienen nog wel twee keer per jaar langs te komen. Zij moeten in de gebruikelijke periode een AdV inleveren bij de instanties waarvan zij een AOV ontvangen. Ook gepensioneerden die woonachtig zijn op één van de eilanden, maar die gedeeltelijk vanuit Nederland AOV ontvangen, moeten hun AdV inleveren bij de instantie in Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram