dinsdag 16 augustus 2022 02:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
4 oktober 2021

Nederland onderzoekt of ze het Curaçao Medical Center (CMC) technische steun kunnen bieden. Dit schrijft Raymon Knops (CDA), staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. "Er wordt nu verkend of er technische ondersteuning aan het CMC kan worden geboden door de Nederlandse Zorgautoriteit", schrijft Knops. 

Het CMC heeft het financieel zwaar. Van de 500 miljoen gulden die jaarlijks naar de zorg gaat ontvangt het CMC 200 miljoen gulden. Dit dekt volgens het CMC niet alle kosten. Het ziekenhuis heeft nu een tekort van ruim 51.1 miljoen guldens.  

Het ziekenhuis liet op 29 september weten vanaf één oktober noodgedwongen te stoppen met het verlenen van electieve zorg tot het einde van het jaar. Dit heeft grote impact op de samenleving, aangezien 85 procent van de inwoners een SVB-verzekering heeft. 

In de brief van Knops aan de Tweede Kamer geeft hij aan zich te realiseren dat de financiële situatie bij het CMC urgent is. "De Raad van Ministers van Curaçao moet snel beslissen over de maatregelen om de verliezen van het CMC te minimaliseren. Dit is van het grootste belang", aldus Knops. 

Dorothy Pietersz-Janga, minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) benadrukte eerder dat de kosten hergestructureerd moeten worden en dat er een duurzame oplossing moet komen.  

Over de technische ondersteuning aan het CMC schrijft Knops: "Via de uitvoering van het landspakket zal ik de voortgang door het land Curacao op dit belangrijke onderwerp blijven volgen." 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram