maandag 5 december 2022 07:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 oktober 2021

De Voortgangscommissie Sint Maarten heeft zich niet eerder zo positief uitgesproken als in de 41ste voortgangsreportage die door staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar de Tweede Kamer is gestuurd.

“Het beeld is zowel voor de politie als voor de gevangenis evenals vorige keer hoopgevend, ditmaal echter met concrete lichtpunten”, aldus de Voortgangscommissie in de reportage. Bij het Korps Politie Sint Maarten is er zicht op een nieuwe klas aspiranten en het functieboek ligt bij de Raad van Advies.

Voor de gevangenis is er perspectief door het vrijkomen van substantiële middelen in het Landenpakket. Daarnaast is de lang verwachte programmamanager aangetreden en zijn belangrijke vacatures opengesteld en wordt daarop geworven.

"Binnen de beperkte mogelijkheden doet het nieuwe interim-management van de gevangenis wat zij kunnen om de situatie werkbaar te houden, onder meer door de werkplaatsen en de kapel weer operationeel te maken", besluit de commissie.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram