donderdag 18 augustus 2022 19:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 oktober 2021

De verdachten in de subsidiefraudezaak 'Zonnebloem' zijn vrijgesproken door de rechter. Ze werden verdacht van fraude met subsidie en witwassen.

Tijdens de eerste behandeling van de zaak, ook bekend als de zaak van Fundashon Wit Gele Kruis, zei de officier van Justitie voor het eerst in zijn carrière een zaak te hebben waarbij hij moest toegeven dat werkelijk geen enkele beschuldiging door het Openbaar Ministerie bewezen kan worden.

De officier betreurt het dat het Openbaar Ministerie dit moet meemaken, want het dossier heeft veel informatie. Maar voor geen enkele aanklacht is complete informatie beschikbaar, overal missen 'kop en staart'.  Op basis hiervan heeft de aanklager tijdens de eerste bespreking van de zaak besloten om de vier beklaagden niet verder te vervolgen.

Rechter Snitker bepaalde vervolgens dat de vier verdachten op basis hiervan konden worden vrijgesproken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram