zaterdag 27 november 2021 22:58
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
1 oktober 2021

NU.cw draagt de LGBT-gemeenschap een warm hart toe. Om dat te benadrukken tijdens de pride-week is het logo van NU.cw daarom voorzien van de regenboogkleuren. Ook het blauw van de Curaçaose vlag is nog te zien en natuurlijk het geel van de streep op de vlag. Oftwel: LGBT hoort ook bij Curaçao!

De regenboogvlag staat tegenwoordig symbool voor de homobeweging.

Dat verhaal heeft een interessante geschiedenis. In Europa werd deze regenboogvlag namelijk tijdens de Duitse Boerenoorlog (1524-1525) gebruikt door opstandige boeren. Dat was voor de Amerikaanse dominee James William van Kirk jaren later, aan het begin van de twintigste eeuw, reden om een regenboogvlag te ontwerpen die de internationale wereldvrede zou symboliseren.

Maar kunstenaar en homorechtenactivist Gilbert Baker uit San Francisco ontwierp in 1978 een nieuwere versie van de regenboogvlag. Deze staat nog steeds symbool voor de LGBTQIAP community (voorheen LGBT). De oorspronkelijke vlag van Gilbert Baker bestaat uit acht banen. De kunstenaar voegde onder meer een roze baan toe, als symbool voor seks! Dit zijn de betekenissen per kleur:

 • Roze: seks
 • Rood: leven
 • Oranje: geneeskracht
 • Geel: zonlicht
 • Groen: natuur
 • Turkoois: magie
 • Blauw: sereenheid
 • Paars: karakter

One comment on “NU.cw goes LGBT”

 1. Het zou goed Zijn als jullie artikelen schrijven, beter onderzoek doen, de flag staat niet tegenwoordig, maar dat bestaat hij al heel wat jaren symbool voor de LGBT communitie, LGBTQIAP heeft inmiđdel een aangepast flag. Progress Pride Flag voegt vijf pijlvormiger lijnen toe aan de zeskleurige regenboogvlag, die algemeen wordt erkend als het symbool van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LGBT) gemeenschappen.

  Het komt vaker voor dat artikelen niet kloppen. Zie het als opbouwende kritiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram