dinsdag 16 augustus 2022 02:35
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 september 2021

De corona-app op Curaçao is momenteel in ontwikkeling. Dat heeft premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Daarnaast benadrukte Pisas opnieuw het belang van de coronamaatregelen.

Dinsdag zullen de maatregelen in de uitgaanssector worden geanalyseerd door de regering. Dan wordt er ook over een corona-app gesproken. De premier geeft verschillende voorbeelden van landen waar de coronapas al in gebruik is.

Lesley Fer, hoofd van de rampenbestrijdingsorganisatie, geeft aan dat de app momenteel al in ontwikkeling is. “We moeten eerst een aantal stappen nemen voordat we zo’n instrument daadwerkelijk kunnen inzetten.”

Volgens de premier zal de overheid niemand verplichten om zich te laten vaccineren, maar er moet wel rekening mee gehouden worden dat er maatregelen zullen komen in het kader van al dan niet gevaccineerd te zijn. “Op dit moment is ons gedrag niet het juiste gedrag ten aanzien van de maatregelen”, aldus Pisas. “Er zal alles aan gedaan worden om Curaçao open te houden. Het economisch belang is te groot.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram