dinsdag 16 augustus 2022 04:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 september 2021

Voormalig minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzanne "Suzy" kon geen invloed uitoefenen op het Curaçao Medical Center (CMC), meldt het Antilliaans Dagblad.

Een vrouw had een rechtszaak aangespannen tegen het CMC, omdat haar sollicitatie onverwachts werd beëindigd. In de rechtszaak werd de politica genoemd.

"De rechter heeft in het vonnis aangegeven dat het CMC zelf verantwoordelijk is van het aannemen van personeel", aldus Romer. De rechter wilde niet zeggen of zij hier iets over heeft gezegd. Ook werd de Nederlandse directeur benoemd die zich al jaren richt op het beleid dat landskinderen meer voorrang krijgen.

De Nederlandse afkomst van de vrouw zou gevoelig liggen, gaven bestuursleden na de afwijzing aan. Volgens de rechter was er geen reden om in dat stadium de sollicitatie te beëindigen. Het CMC had op dat moment de intentie om met haar te gaan samenwerken. De vrouw had haar vorige baan bij haar werkgever al gestopt na 29 jaar in dienst te zijn geweest om bij het CMC te gaan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram