donderdag 18 augustus 2022 19:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 september 2021

De verkoop van Banco di Caribe verloopt een stuk moeizamer dan gedacht. Er zou veel discussie gaande zijn binnen de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Ochtendkracht Extra begrijpt dat er voor- en tegenstanders van verkoop zijn.

Volgens ingewijden zal de onrust niet zonder gevolgen blijven. Dat zou nu al zichtbaar zijn aangezien Banco di Caribe de status van 'Correspondent Bank' voor een Nederlandse bank inmiddels is kwijtgeraakt.

Daarnaast lijkt het er volgens de Extra op dat er 'een spel' gespeeld wordt over de verkoopprijs. Ingewijden uit de financiële sector schatten de huidige boekwaarde van Banco di Caribe op zo'n 180 miljoen, desondanks zou de afgesproken prijs voor Banco di Caribe slechts 120 miljoen bedragen.

Financiële experts begrijpen volgens Extra het prijsverschil niet en trekken nu ook de rol van CBCS in twijfel. CBCS is de verkopende partij, maar desondanks lijkt het alsof CBCS juist de koper helpt. Daar komt nog bij dat CBCS zelf twee strijdende groepen heeft. De ene groep wil Banco di Caribe absoluut niet verkopen en al helemaal niet tegen zo'n belachelijk lage prijs, terwijl de andere groep juist staat op de verkoop.

De financiële sector vraagt zich af welke 'gunst' verleend wordt na de verkoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram